Woezel & Pip – Dag lief muisje

Over Woezel & Pip – Dag lief muisje

Leeftijd: , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789025873875
Bestel Woezel & Pip – Dag lief muisje

Soms krijgen jonge kindjes ook al te maken met het overlijden van een dierbare, daar sluit dit lieve boekje van Woezel en Pip op een mooie manier bij aan. Fijn is dat de meesten natuurlijk Woezel en Pip en alle vriendjes in de tovertuin al goed kennen. Het boekje kan helpen met de rouwverwerking bij (jonge) kindjes of juist om meer te weten te komen over het begrip ‘Dood’.

Het verhaal

In het boekje komen Woezel en Pip een Muisje tegen die erg ziek lijkt te zijn. Ze nemen hem mee naar de Wijze Varen om te vragen om hem beter te maken. De Wijze varen legt ze uit dat het Muisje helaas dood is en vertelt dat hij dan nooit meer kan spelen. Het boekje is absoluut niet eng maar juist heel lief. Er worden ook veel herinneringen opgehaald aan Muisje ze denken aan alle mooie tijden. Daarna wordt Muisje begraven in het verhaal.

Over het boekje

Het is een heel herkenbaar boekje voor de kindjes en er wordt goed in uitgelegd wat het betekend. Helemaal handig is het lijstje met tips die je zelf kunt gebruiken om het verliezen van een dierbare bespreekbaar te kunnen maken en de kleintjes te helpen met het verwerken.

Wat ze erg mooi gedaan hebben in de tekeningen van het boekje is dat Muis er steeds hetzelfde uit blijft zien, alsof hij slaapt (behalve dan in de herinneringen natuurlijk). De andere vriendjes hebben steeds weer een andere uitdrukking op de gezichtjes.

Je kunt het boekje ook zeker voorlezen aan een kindje wat nog géén dierbare heeft verloren maar misschien wel er veel over na denkt of het begrip dood misschien niet goed begrijpt of eng vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.