We hebben er een geitje bij!

Over We hebben er een geitje bij!

Leeftijd: , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789025755966
Bestel We hebben er een geitje bij!

Dit boek is uitgeroepen tot “Prentenboek van het jaar 2016″. Het is ook een ontzettend leuk en lief boekje voor vanaf 2 a 3 jaar. Er komen allerlei verschillende dieren in voor die herkenbaar zijn voor ieder kindje.

Het verhaal

Het is een kort verhaaltje over een jongetje wat naar de kinderboerderij gaat. En hij wordt natuurlijk begroet door alle dieren daar. Er is een nieuw geitje en daar mogen ze ook gaan kijken! Alle dieren zijn blij met de komst van het nieuwe geitje.

In het verhaal komen onder andere de volgende dieren voor: een kip,  konijn, koe paard, varken en het geitje natuurlijk. Maar op de tekeningen staan ook nog een poes, uil, eekhoorn, eenden, duif, slak, kikkers, muis en een vlinder.

Over het boekje

Het is een leuk boekje met korte tekstjes die op rijm geschreven zijn. Er zitten leuke tekeningen bij waarop van alles te zien is! Genoeg om aan te wijzen en over te praten dus.

Door de korte tekstjes kennen de kindjes het verhaal snel waardoor ze hem snel mee gaan lezen. De teksten bestaan steeds uit twee regels en de illustraties lopen staat over twee pagina’s.

Filmpje over het boekje

Ze hebben er tijdens de nationale voorleesdagen een leuk filmpje met muziekje bij gemaakt, die deel ik uiteraard ook graag even 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.