Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

Over Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

Leeftijd: ,
Auteur: ,
Uitgeverij:
ISBN: 9789048706495
Bestel Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

Dit boekje is een boekje om samen te lezen met je kleuter. Zo leert hij ook woordjes lezen. Het boekje sprak mijn dochter niet direct aan, maar nadat we hem een keer gelezen hadden vond ze hem toch erg leuk.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een trein die vertrekt en iedereen die nog moet instappen.  De tren moet verscheidende keren stoppen om mensen er in te laten. Die mensen hebben allemaal iets mee waar ze spullen in kunnen stoppen.

Op een aantal bladzijden staan er een woorden of cijfers in een wit vlak met rode letters. Die woorden moet je kindje elders op de tekening op zoeken. Onze net 4 jarige kleuter had er nog wel behoorlijk moeite mee, en 1 woord per keer (in plaats van 4) was wel genoeg. Dat zal wel snel veranderen naar mate ze het vaker leest.

Aan het einde gaan ze ook nog even testen of je goed hebt opgelet, wat zat er in welke tas of koffer?

Over het boekje

Ondanks dat de voorkant niet zo uitnodigend was voor mijn dochter vond ze het verhaaltje en het zoeken van de woorden toch wel erg leuk. Vooral toen het mis ging en alles door elkaar vloog natuurlijk.

Voor de jonge kleuters (of de kleuters die nog niet zo gedreven zijn in herkennen van woorden) is 4 woorden per bladzijde toch wel erg veel. We zijn snel over geschakeld op 1 per keer.

De tekeningen binnen in zijn leuker en vrolijker dan die op de cover, misschien dat de grote grijze rook wolk niet zo mee helpt op de cover?

Wat leert je kindje?

In het begin zal je kindje waarschijnlijk alleen letters herkennen, maar nog niet de verschillende combinaties. In dit boek leren ze 3 of 4 letterige woorden te herkennen en te lezen. Zo kun je ze thuis ook goed voorbereiden voor het echte lezen.

Je kunt het boekje ook direct bestellen in de webshop van Zwijsen.

wacht-op-mij

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.