Rik in de klas

Over Rik in de klas

Leeftijd: ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789002255526
Bestel Rik in de klas

Dit boekje gaat over Rik op school. Een leuke voorbereiding op de gang naar de basisschool bijvoorbeeld. Er zitten ook kaartjes bij als memo spel. Leuk vrolijk en kleurrijk boekje voor de peuters en kleuters.

Het verhaal

Het gaat over het jongetje Rik, en hoe een dagje op school verloopt. Ze leren bijvoorbeeld tellen (zo kun je met jouw kleintje ook oefenen), ze mogen lekker spelen en eten een tussendoortje. Natuurlijk moeten ze ook wel eens naar de WC en gebeurt er af en toe een ongelukje. Ze zijn ook liedjes aan het zingen over kabouter Pinnemuts (ik ken hem als spillebeen.. Ligt dat aan mij :P?). Ze gingen ook nog even lekker schilderen en zelfs nog buiten spelen in de regen.

Kortom een hele lange schooldag met van allerlei leuks te doen.

Over het boekje

Het is een boekje met vrolijke tekeningen en er is genoeg te zien. De kaartjes erbij zijn ook leuk, al hebben wij ze nooit als memo spel gebruikt eigenlijk. We gebruikten ze om op te zoeken in het boekje. Onze dochter pakte dan 1 of 2 kaartjes en ik ging voorlezen. Zodra ze een van de items in het boek zag dan riep ze dat.

Per pagina staan er maximaal zo’n 7 zinnen, het zijn wel best wat pagina’s dus vandaar pas vanaf een jaar of 2 geschikt, daarvoor hebben ze waarschijnlijk nog niet het geduld het hele verhaaltje af te luisteren.

Look & feel

  • Het boekje heeft onderin een plastic bakje waar de memo kaartjes in kunnen. Werkt overigens niet heel handig, klikt niet even makkelijk dicht en je moet de kaartjes precies goed verdelen.
  • Het zijn redelijk stevige bladen die je eventueel ook nog iets zou kunnen afnemen indien nodig.

rik-in-de-klas

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.