Noortje in haar keukentje

Over Noortje in haar keukentje

Leeftijd: , , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789044826203
Bestel Noortje in haar keukentje

Annemarie van der Heijden schrijft een hele leuke reeks over Noortje. Een klein meisje die van allerlei leuke dingen doet. In dit geval speelt ze in haar keukentje. Inclusief een paar nuttige opvoedkundige lessen 🙂

Het verhaal

Het is een leuk verhaaltje met wel relatief lange zinnen, dus voor echte baby’s is het boekje nog geen goed idee. Op elke pagina staan er wat woorden dikgedrukt die je kunt gebruiken om de items te zoeken op de pagina. Zoals een deegroller of een garde. Zo kun je je kindje ook wat nieuwe woordjes aanleren.

Noortje gaat koken voor haar poppen (en haar hondje), lekkere koekjes en ze halen nog vers fruit en groenten uit de tuin. Ondertussen legt Noortje wel even uit aan de giraffe dat ie toch echt zijn fruit op moet eten, dat hij dat echt wel groot gaat worden!

Het hondje en het poesje krijgen natuurlijk netjes hun brokjes en eten niet mee met de lekkere koekjes, fruit en groenten.

Over het boekje

Er zitten hele leuke herkenbare tekeningetjes in. Ze zijn heel kleurrijk en ook simpel genoeg voor de kleintjes. De teksten zijn goed te lezen, en vooral niet te veel zodat de kleintjes het ook het hele boekje volhouden.

Vooral leuk voor meisjes (daar zijn de kleurstellingen ook op afgestemd) maar misschien zit er ook een jongetje tussen die van koken houd, zelf maken ze in de peuterleeftijd nog niet echt het verschil tussen jongen of meisje.

noortje-keukentje-binnenkant

Look & feel

  • Lekker stevige bladen zodat de kleine handjes de bladen niet zo snel stuk gaan.
  • Het boekje bestaat uit 18 pagina’s
  • Het is een fijn en niet zo groot formaatboekje, perfect voor de dreumesen en peuters om ze zelf vast te kunnen houden.
Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.