NEEhoorn

Over NEEhoorn

Leeftijd: ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789021422954
Bestel NEEhoorn

Ik kwam deze laatst tegen in de boekenwinkel – de kaft sprak me gelijk aan. Wat een bijzondere voorkant vooral met de grote dikke NEE voorop. Je kent natuurlijk de “Ik ben twee en ik zeg NEE” fase en dat is precies een beetje waar deze Nee-hoorn in zit! Het boekje is leuk vanaf ongeveer een jaar of 3 maar eigenlijk bedoelt meer voor de kleuters en zelf voor nog een beetje later door alle leuke grapjes die er in zitten.

Over het verhaal

De Nee-hoorn zegt dus op alles NEE, hij voelt zich niet op zijn plek en zegt nee tegen wassen, eten, koekjes, school en nee tegen bloemen. Het was zijn favoriete woord om te zeggen. Gewoon lekker dwars, eigenwijs en helemaal zichzelf. Hij gaat in het boek op pad en komt allerlei andere dieren tegen die ieder ook weer hun eigen karaktertje hebben – niet zoals in alle sprookjes en in de ogenschijnlijke perfecte wereld. Het gaat vooral over jezelf zijn en vriendschap – waardevolle lessen dus.

Over het boekje

Voor de jongste peuters is het verhaal misschien nog wat te lang – maar vanaf een jaar of 3 vinden ze dit zeker leuk! Omdat er ook veel grapjes in zitten die de kleintjes misschien nog niet gelijk begrijpen blijft dit boek heel wat jaren leuk – ze zullen steeds weer nieuwe dingen ontdekken omdat ze zelf ook verder ontwikkelen en meer dingen begrijpen.

Veel vrolijke gekleurde tekeningen en groot deel is ook op rijm geschreven. De ene pagina bevat meer tekst dan de ander – dat wisselt nogal door het boek heen maar het is fijn voor te lezen.

Look & feel

  • Veel kleurrijke illustraties rondom de teksten
  • Het is een origineel Duits boek welke vertaald is – daar heeft deze schrijvers al vele successen gehaald
  • Het bevat 48 pagina’s
  • Deel van de tekst is op rijm geschreven
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.