Het boek van aap

Over Het boek van aap

Leeftijd: , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789027673695
Bestel Het boek van aap

Dit is een samenleesboekje uit een reeks van Zwijsen. Bedoelt voor kleuters  die interesse hebben in letters/lezen en graag samen met papa of mama willen gaan lezen. En nog leuker nieuws: het is nog een goedkoop boekje ook (momenteel voor €5,99).

Menig peuter zal het verhaaltje ook al leuk vinden maar het oefenen van de letters en woorden is dan misschien wel wat lastiger natuurlijk.

Het verhaal

Het gaat over een aapje die graag eet, hij snoept van alles wat de kok staat te maken. Tot hij betrapt wordt :o). Het is een kort verhaaltje maar zeker met het leren van de letters/woorden wordt het al lang genoeg.

Over het boekje

Op de linkerbladzijde staat steeds het verhaal de door de voorlezen voorgelezen kan worden. Op de rechterbladzijde vind je een illustratie met steeds 2 woorden erbij die het kindje zelf kan lezen, al dan niet met hulp van de voorlezer natuurlijk.

Ik zeg het woord nooit voor: we proberen eerst letter voor letter welke ze allemaal weet. Als ze de letter even niet meer weet help ik wel. Daarna herhaal ik de letters 1 voor 1 achter elkaar als ze zelf het woord nog niet heeft kunnen vormen. Meestal hoort ze dan wel het woord en leert ze het zo lezen.

Ze kunnen ook nog het woord proberen te vinden op de linkerbladzijde, is dat nog te lastig laat ze dan bijvoorbeeld 1 letter opzoeken!

 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.