Heksje Mimi op stap met de klas

Over Heksje Mimi op stap met de klas

Leeftijd: , , , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789044823684
Bestel Heksje Mimi op stap met de klas

Heksen zijn vaak heel spannend en gemeen, maar dit Heksje niet. Ze is heel leuk en heeft onze harten gestolen (en vooral die van onze dochter). Het is geschreven door Kathleen Amant, welke ook de boekjes schrijft over Anna.

Het verhaal

Het is een grappig verhaaltje over de heksjes die een dagje uit gaan naar de “heksenbinnenspeeltuin”.  Het is een fijn verhaal met geen ingewikkelde zinnen (oké de “heksen-vlieg-je-mee-bal” is dan wel pittig :P) en onze dochter onthoud heel snel hoe het verhaaltje gaat.

De boekjes in de heksje Mimi reeks beginnen allemaal nagenoeg hetzelfde: “In het kleine rode huisje boven op de berg woont Mimi. Mimi is een heksje met een echte heksenhoed en een echte heksenbezem. Ze kan al goed vliegen, en toveren dat lukt ook al een klein beetje.” Elk nieuw Heksje Mimi boek is daarmee meteen vertrouwd voor onze dochter en vind ze daarom vaak direct leuk.

Over het boekje

Het boek is een aardig formaat (27 x 25 cm) waardoor de mooie gekleurde platen goed uitkomen. Wel zijn sommige teksten (zwarte letters op donkerblauwe achtergrond) niet altijd lekker te lezen, je moet er echt goed licht voor hebben.

Leuk detail voorin en achterin het boekje is dat alle heksjes daar op een rij staan met alle namen erbij. Zo oefenen wij steeds iedere keer alle namen en zeggen we alle heksjes gedag.

Het is bedoelt voor 3+ jarigen. Onze dochter vond de Heksje Mimi boekjes echter al vanaf 1,5 a 2 jaar erg leuk. Voornamelijk door mooie kleuren en leuke tekeningetjes, en de spreuken die in sommige boeken staan (in deze helaas géén toverspreuk overigens).

Look & feel

  • Het boek heeft een harde kaft.
  • Het zijn redelijk stevige bladen niet niet makkelijk scheuren.
  • Het bestaat uit 14 pagina’s.
  • Het boek is makkelijk vast te houden en niet al te zwaar.
  • Het bevat vrolijke tekeningen met veel kleur.
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.