Ferm

Over Ferm

Leeftijd: ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9082680319
Bestel Ferm

Een ontzettend herkenbaar boekje voor kindjes die snel BOOS kunnen worden. Dit boekje draagt voor die kindjes ook een oplossing aan zodat ze beter met hun bozige gevoelens kunnen om gaan, super tof! Aan het einde van het boekje ga je samen op zoek naar oplossingen die je kindje kunt gebruiken om de boze gevoelens te laten afzakken. Je kent de schrijfster Tirza van Schie misschien wel van de prachtige gedichtjes van Lentezoet!

Het verhaal

Het verhaal gaat over een jongetje genaamd Ferm. Ferm is nogal temperamentvol, heeft veel hele grote ideeën en deed nooit iets half. Als er dan eens iets mis gaat dan kan hij héél erg boos worden, of heel erg verdrietig. Het boekje verteld ook hoe het zusje van Ferm het vindt als hij zo boos is. Daarna komt de haai met de oplossing: je bent niet boos, je HEBT boos. Net zoals je au hebt en dat gaat óók over.

Over het boekje

Het boekje is vooral bedoelt voor kindjes die erg snel boos worden: onze dochter (5 jaar) heeft dat niet zo en herkende zich er ook niet echt in. Desondanks vond ze het wel een grappig boekje en begrijpt ze het allicht nu beter als iemand anders boos is. Sommige zinnen vond ik wel ingewikkeld/te lang waardoor ze het niet altijd even goed kon/wilde volgen.

Het is wel echt een ontzettend leuk verhaaltje en voor de kindjes die wel snel boos worden erg herkenbaar. Het boekje zorgt er voor dat je samen kunt praten over de bozige gevoelens en wat je er vervolgens mee kunt doen. Je kunt de oplossing van Ferm gebruiken (in het Fins tot 6 tellen ;)) of zelf samen oplossing bedenken wat je kunt doen met de boze gevoelens. Super leuk dus om het zo op een positieve manier bespreekbaar te maken!

Ik kreeg er ook een handige flyer bij met wat tips van pedagoge Eva Bronsveld die je kunt gebruiken om zelf te leren om gaan met de woede bij je kindje. Wat je vooral niet moet doen bij heftige emoties en natuurlijk wat wel. Super leuk en handig!

Look & feel

  • Het is een hardcoverboekje.
  • Het heeft 36 pagina’s.
  • De meeste pagina’s bevatten zo rond de 10 regels om voor te lezen.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.