De schoenenprinses

Over De schoenenprinses

Leeftijd: , ,
Auteur:
Uitgeverij:
ISBN: 9789044822298
Bestel De schoenenprinses

Een prentenboek met leuke tekeningen en vrolijke kleuren over een prinses met miljoenen schoenen. Het verhaal gaat over hebberigheid, geluk en vriendschap. Over hoe je van mensen helpen gelukkig kunt worden. Onze dochter is helemaal in de prinsessen-periode en vind dit boek echt geweldig, ze vraagt er minstens een paar keer per week om!

Het verhaal

Het gaat over een prinses die héél veel schoenen heeft, wel miljoenen. Ze bleef nog steeds iets missen, en ze dacht dat het die ene schoen moest zijn.

Uiteindelijk na een lange zoektocht naar die mooie schoenen kwam ze er achter dat die schoenen haar helemaal niet gelukkig maakte. Ze maakte een nieuwe vriendin en merkte uiteindelijk dat die op versleten schoenen liep. Waardoor zij zich schaamde en al haar schoenen ging uitdelen aan de vrouwen in het dorp.

Daardoor kreeg ze een heleboel nieuwe vriendinnen, en werd ze weer gelukkig. Dat was wat ze miste!

Over het boekje

Ik vond het verhaal zelf niet heel erg spannend. Het is vooral een verhaal met een boodschap: deel je spullen want van mensen helpen wordt je gelukkiger dan spullen hebben. Onze dochter (van net 3) vindt het boek geweldig. Met name door de leuke kleurtjes en tekeningen (die vind ik zelf ook érg leuk), en ze ‘leest’ hem dan ook graag zelf.

De zinnen zijn prima weg te lezen (geen moeilijke woorden), en het is leuk dat sommige woorden groter of in een ander lettertype staan, het maakt het heel speels maar blijft toch prettig leesbaar. Het is ook geen erg lang verhaal, op elke pagina staan een paar zinnen of soms slechts een enkel woord.

Look & feel

  • Het boek heeft een harde kaft.
  • Stevig en niet al te dun papier.
  • Het boek heeft een fijn formaat en is niet te zwaar om de hele tijd vast te houden.
  • Vrolijke aquarel tekeningen met vooral veel leuke schoenen (zoekspelletjes doen!)
  • Bestaat uit 26 pagina’s.

Voorgelezen versie

Wil je het boekje eens zien en horen? Ik heb hem voor je voorgelezen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.