De Lumies op zoek naar avontuur

Over De Lumies op zoek naar avontuur

Leeftijd: , , ,
Auteur: ,
Uitgeverij:
ISBN: 9789492542038
Bestel De Lumies op zoek naar avontuur

Ik kende de Lumies nog helemaal niet maar ik vond dit boekje echt ontzettend leuk! Het is bedoelt om kindjes te stimuleren buiten te gaan spelen. Leuk voor peuters tot wel een jaar of 7/8 jaar. Onze dochter van 7 vind hem in ieder geval erg leuk en de poppetjes erg cute.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de Lumies (LouLou en Lux) die zich vervelen en op zoek gaan naar avontuur, ze willen een groot nieuw spannend avontuur beleven. Na een lange dag komen ze vermoeid thuis maar hebben ze nog geen echt avontuur gevonden. Maar uiteindelijk komen ze er achter dat het spelen met hun vriendjes eigenlijk ook wel heel erg leuk is!

Over het boekje

Het boekje is erop gericht om buiten en met vriendjes te spelen te stimuleren voor je kindje! Dat hebben ze op een superleuke manier gedaan. Je kunt ook alleen het verhaal lezen maar je kunt ook achter in het boek samen het “stappenplan” doorlopen door na he boekje lezen samen eens buiten te gaan spelen. Met je kindje en of een vriendje of vriendinnetje. Knikkeren, verstoppen, voetballen, schommelen, net wat jullie leuk vinden! En vind je dat je kindje het goed gedaan heeft, dan zit er een heus diploma bij die je aan je kindje kan overhandigen.

Onze dochter is inmiddels 7 en speelt regelmatig buiten dus voor haar heb ik het diploma niet gebruikt maar desondanks vond ze het toch een ontzettend leuk boek en kan ze hem bijna helemaal zelf lezen (ze zit nu midden groep 3)! Om voor te lezen is het schat ik al leuk voor kindjes vanaf 2/3 jaar ongeveer.

Ze vind het ook heel leuk dat voor in (en achter in) de namen van alle karakters staan, zo kan ze die goed oefenen!

Look & feel

  • Het is een stevig en langwerpig hardcover boek.
  • De tekeningen beslaan de hele pagina en zijn erg kleurrijk en vrolijk.
  • Door dat de tekst door de tekeningen gaan vind mijn dochter het soms lastig goed te lezen, op een enkele pagina is de achtergrond iets te donker of te onrustig.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.