Prentenboeken over zelfvertrouwen bij je kind

Sommige worden geboren met een flinke bak zelfvertrouwen maar raken het een beetje kwijt en anderen moet het gewoon leren! Een beetje zelfvertrouwen erbij krijgen kan voor de meeste peuters en kleuters geen kwaad. Leuk om samen boekjes te lezen over zelfvertrouwen, leren ontdekken en vertrouwen hebben dat je soms ook dingen zonder papa en mama kan.

Laat maar los Koala

Loslaten is voor de ouders vaak moeilijk maar ook voor sommige kinderen is het lastig. Dit verhaaltje gaat over Koala die eigenlijk niet zijn veilige plekje uit de boom durft te verlaten. Tot hij op een dag geen keus meer heeft. En zo de wereld gaat ontdekken en nieuwe vrienden gaat maken.

Lief boekje op rijm geschreven met niet al te lange teksten en leuke illustraties, de kleintjes vanaf 2 jaar beleven ook al veel plezier aan dit boek!

Geschikt vanaf +/- 2 jaar

Bestel Laat maar los, Koala

Coco kan het!

Dit boek werd niet voor niets het prentenboek van het jaar 2021. Wat een gaaf boek met mooie kalme illustraties. De kaft valt op want hij is zacht, net als het baby vogeltje Coco waar het verhaal over gaat. Coco is een twijfelaar, durft ie wel of durft ie niet. Mama probeert hem eerst rustig te overtuigen maar als dat niet werkt geeft ze hem een setje. En dan gaat er een wereld voor Coco open!

Het is geen lang verhaal met lange teksten waardoor de peuters het vaak ook al een heel leuk boek vinden. Grappig detail zijn de verstopte insecten die je samen kunt gaan zoeken. Wie vind er het meeste :)?

Geschikt vanaf 2,5 jaar.

Bestel ‘Coco kan het!’

De leeuw in de muis

Dit boek is van dezelfde schrijfster als Laat maar los Koala en ook deze heeft een mooie boodschap. De muis droomt er van om zo stoer te zijn als de leeuw, tot ie neus aan neus komt te staan met de leeuw en er achter komt dat er in de leeuw ook gewoon een piepklein muisje zit. Het gaat over zelfvertrouwen en dat er in iedereen een stoere leeuw en een angstig muisje schuilt. Dat laatste stukje snappen de jongste nog niet maar als ze ouder worden begrijpen ze het steeds beter.

Er wordt in het boekje ook veel humor gebruikt en is op rijm geschreven waardoor het heel fijn voorleest.

Geschikt vanaf +/2 jaar

Bestel ‘De leeuw in de Muis’

Clowntje Flap kan het

Als je al meer reviews of blogs hebt gelezen op mijn site weet je dat ik echt fan ben van Clavis boekjes, ook deze van Liesbet Slegers is weer heel fijn: Clowntje Flap gaat voor het eerst op treden maar vind dat heeeel spannend! Je kunt natuurlijk hele leuke dromen hebben maar iets echt doen als het moment daar is, is best spannend. Clowntje Flap vertelt een herkenbaar verhaal over durven en doen.

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar.

Bestel ‘ Clowntje Flap kan het’

Het toverknoopje

Dit boekje is al voor de iets oudere kindjes die vooral zelfvertrouwen missen in het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Isabelle vermaakt zich prima alleen maar vriendjes maken vind ze heel spannend en moeilijk. Dan speelt dit boekje in op de magische denk fase waar de kindjes nog in zitten: door haar magische tover knoopje durft ze ineens alles! Wie weet helpt het jouw kindje om ook aan de slag te gaan met een toverknoopje waardoor ze ineens veel stoerder zijn en meer durven. Doordat ze dan meer succes behalen zullen ze het uiteindelijk ook durven zonder het magische knoopje :).

Geschikt vanaf 4/5 jaar.

Bestel ‘Het toverknoopje’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.