Prentenboeken over het krijgen van een huisdier

Veel kinderen zijn natuurlijk gek op huisdieren. Als er eenmaal een huisdier komt kan dat best spannend zijn. Hoe zou het zijn als je zelf een dier hebt? Deze voorleesboekjes gaan over het krijgen van een eigen huisdier! Ideaal als voorbereiding op de komst van een hond, kat of ander dier natuurlijk!

Anna wil een huisdier

Kathleen heeft een hele serie geschreven over Anna, hier thuis altijd favoriet. Deze is ook weer super leuk. Anna heeft het verlangen net als veel kindjes om een eigen huisdier te hebben. Maar wat voor die zou ze dan het liefste willen?

Geschikt vanaf 1,5/2 jaar

Bestel ‘Anna wil een huisdier’

Karel krijgt een hondje

In dit boekje uit de Karel reeks krijgt Karel een eigen hondje! In het verhaal worden Karel en zijn hond dikke vrienden en spelen heel veel samen. Dit gaat dus al echt over hoe het is om een dier te hebben!

Geschikt vanaf 2 jaar

Bestel ‘Karel krijgt een hondje’

Hannah wil een huisdier

Dit is een iets minder serieus boek maar speelt meer in op de fantasie dieren. Leuk voor de dagdromers die ook wel een zebra als huisdier willen. En die dan gewoon lekker bij hun in de kamer in bed komt slapen :-). Het is een origineel engels boek waardoor de vertaling soms een beetje gek is maar het is wel een leuk verhaal met heel leuke plaatjes en vooral veel gebruik van de magische fase waar de kindjes nog in zitten!

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar.

Bestel ‘Hannah wil een huisdier’

Muis krijgt een huisdier

Een muis die een kat als huisdier krijgt, verzin het maar! Maar voor de kinderen is dit helemaal geen probleem. Muis mag een katje uit kiezen als huisdier – wat een lastige keuze de een is zacht en de ander is lief! In dit boekje wordt ook aandacht gegeven aan het verzorgen van de kat!

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar

Bestel ‘Muis krijgt een huisdier”

Ik wil geen konijn

Als je een huisdier hebt dan komt er ook een moment van afscheid… Timo heeft afscheid moeten nemen van zijn vriendje een tijdje terug en daarom wil hij eigenlijk helemaal geen nieuw huisdier meer. Maar het konijntje weet toch zijn hart te veroveren.

Voor gevoelige kindjes die misschien al een huisdier verloren zijn of om voor te bereiden op een mogelijk verlies van een huisdier.

Vanaf 3/4 jaar.

Bestel ‘Ik wil geen konijn’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.