6 leuke voorleesboekjes over de kerst

Inmiddels staat de kerstboom hier alweer, Sinterklaas is vertrokken dus het is weer tijd voor kerst! Gezellig met de lampjes overal – en voor sommige kinderen nog weer spanning om nog meer kadootjes. Tijd om dus lekker voor te lezen en te kletsen over kerst :). Natuurlijk hebben alle bekende karakters een super leuk boekje over kerst dus er zit vast iets tussen voor jou en je kindje 🙂

Mijn eerste kerstmis

Een kartonnenboek speciaal voor de bijna of net peuters met allerlei leuke doorkijkjes! In dit boek gaat het echt over het verhaal van Jezus , het klassieke kerstverhaal. Met de kernmerkende en herkenbare Dick Bruna tekeningen.

Geschikt vanaf +/- 1 jaar.

Bestel ‘Mijn eerste kerstmis’

Nijntje versiert de kerstboom

Natuurlijk heeft Dick Bruna ook een Nijntje versie gemaakt voor de kerst. Fijn rustige kleuren en geen lang verhaal geld ook weer voor dit boek. En wat nog veel leuker is – er zitten uitneembare kerst versieringen in die je al dan niet in de boom kan hangen of gewoon leuk erin en eruit kan doen als een soort puzzel.

Geschikt vanaf +/ 1 jaar

Bestel ‘Nijntje versiert de kerstboom’

Dikkie Dik en de kerstmuis

Wie houd er nou niet van Dikkie Dik die gekke oranje kat. In dit boek zitten ook nog eens leuke flapjes waar de peuters en kleuters vaak ontzettend dol op zijn! De flapjes zijn natuurlijk wel iets kwetsbaar zoals wel vaker :). In het boek moeten we op zoektocht naar de muis – want ja dat is wat katten doen toch! Tot Dikkie dik een mooi cadeau vind onder de kerstboom!

Geschikt vanaf +/- 1,5 jaar

Bestel ‘Dikkie Dik en de kerstmuis’

Kerstfeest met Kikker

Is die van jou gek van de kikker? Dan moet je deze zeker onder de kerstboom leggen. In dit boekje hebben we eindelijk weer eens sneeuw met de kerst – wat in het echt toch vaker niet zo is dan wel natuurlijk :o).

Een heel kort verhaaltje dus echt geschikt voor de allerkleinste – de grotere zullen hem misschien snel saai vinden.

Geschikt vanaf +/- 1 jaar

Bestel ‘Kerstfeest met Kikker’

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is hier heel lang een hit geweest- ze hebben sinds 2019 ook een leuk kerst boek mét flapjes om te ontdekken met Rupsje Nooitgenoeg in de hoofdrol. Korte teksten geschreven op rijm en allerlei verschillende grote flapjes die ze open kunnen doen. Super leuk om samen te lezen

Geschikt vanaf 1,5 jaar

Bestel ‘ Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg’

Anna en de kerstboom

In dit boekje gaat Anna samen met mama de kerstboom versieren maar ze heeft er wel een iets ander plan voor dan mama. Als Mama weg is wisselt ze stiekem wat om – dat vinden de meeste kinderen hilarisch. De prenten zijn mooi en herkenbaar en zijn zo gemaakt dat de kids bijna hun eigen verhaal kunnen vertellen met behulp van de prenten. Fijn boek voor de peuters en kleuters die goed aansluit bij hun belevingswereld.

Geschikt vanaf 2 jaar

Bestel ‘ Anna & de kerstboom’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.