Een leuk voorleesboek voor je baby? 7 boekjes!

Voorlezen aan je baby heeft allerlei voordelen: het versterkt de band, je ontwikkelt een beter taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar welke boekjes zijn nou leuk om mee te beginnen?

Algemene tips bij uitzoeken van een voorleesboek

Zorg voor boekjes waarin iets van een activiteit is voor je baby of dreumes. Zo blijven ze langer geïnteresseerd in de boekjes. Denk aan:

 • Knisperboekjes: Deze boekjes zijn leuk als ze net een beetje gaan grijpen. Deze boekjes kunnen ze voelen, ze maken geluid en zijn vaak qua kleuren ook goed ingesteld op baby’s. Soms staan er ook al een paar woordjes of korte zinnen in.
 • Voelboekjes: Als de bewegingen wat gecontroleerder worden, ze kunnen een beetje zitten dan zullen ze deze boekjes ook erg leuk vinden. Er worden vaak verschillende structuren verwerkt in de boekjes zodat het interessant wordt voor ze.
 • Flappenboekjes: Deze boekjes bevatten al wat langere verhalen en zijn meestal geschikt voor de grotere baby’s of dreumesen. Ze kunnen de flapjes open maken en worden zo betrokken bij het verhaal.

7 leuk voorleesboeken voor baby’s

Deze boekjes zijn leuk om voor te lezen aan je baby of dreumes. Van voelboekjes tot knisperboekjes. Voor je eigen baby of als kraamcadeautje natuurlijk 🙂

9200000011254769

Rupsje Nooit Genoeg voelboek

Het is niet het originele Rupsje Nooit Genoeg verhaaltje maar het is wel een erg leuk boekje. Niet veel tekst maar wel wat voelelementen en een grote flap.

Vanaf een maand of 10.

1001004009597436

Waar is Dribbel?

Dribbel mag niet ontbreken in de boekenkast. Een leuk kartnonenboekje met flapjes. Het verhaal is wel wat lang voor de jonge kindjes maar met de flapjes erbij om op zoek te gaan naar Dribbel is het toch een heel leuk boekje.

Vanaf een maand of 10.

Baby ziet … – Kijk boek met spiegeltje

In dit boekje wordt rekening gehouden met het contrast wat jonge baby’s kunnen zien. Daarom is het al vanaf een paar weken oud een succes. Super leuk dus ook als kraamcadeau om te geven!

Vanaf een paar weken.

1001004005852766

Dag dieren – Knisperboekje

Een super leuk eerste boekje! Wij kregen hem bij het BoekStart koffertje. Allerlei verschillende dieren en felle contrasten. Onze dochter heeft hem lang leuk gevonden!

Vanaf een een paar weken.

9200000046155211

Babydieren geluidenboekje

Een lief boekje met allemaal babydieren die je kindje wel zal herkennen. Je kindje kan ook een knopje in drukken om geluidjes te horen, al zal ze dat niet gelijk lukken ze gaan best lastig. Maar het is een heel lief boekje om “voor te lezen”.

Vanaf 10/12 maanden.

Baby’s eerste speel- en voelboek

Ook dit is een handzaam klein kartonnen boekje gemaakt voor kleine baby handjes. En ook rekening gehouden met contrasten. De flapjes in het boekje zijn wel wat fragiel. Een paar korte woordjes vullen het boekje aan.

Vanaf een paar weken.

1001004007761243

Zo voel het op de boerderij

Wij hadden deze uit de bibliotheek, erg leuk boek met allemaal voel elementen erin. Voor de baby’s zijn de bijbehorende stukjes tekst nog iets te hoog gegrepen, meer voor peuters, maar de baby’s kunnen wel alvast voelen en de dieren leren kennen. Heel leuk!

Vanaf 10/12 maanden.

4 Reactie's
 • Melissa Klaase
  Geplaatst op 11:28h, 22 februari Beantwoorden

  Leuke top 7 samengesteld, waar is dribbel is echt een aanrader.

  • Serita
   Geplaatst op 19:27h, 13 januari Beantwoorden

   Ja die is leuk he 🙂

 • Jayden
  Geplaatst op 18:31h, 09 januari Beantwoorden

  Dit boek heb ik gelezen toen mijn baby 3,5 maand oud was. Hij gedroeg zich vaak onrustig en kwam bijna zonder hulp niet in slaap. Ik had graag gewild dat ik het boek eerder had gelezen of dat deze informatie eerder met mij was gedeeld en wel om de volgende redenen: – de beknopte beschreven theorie gaf mij inzicht in het algemene slaapgedrag van baby’s. – ik herkende het gedrag van mijn baby in de beschrijvingen uit het boek. Hierdoor herkende ik beter de vermoeidheidssignalen van mijn baby. Dit gaf mij ook rust. – door de tips voor het naar bed brengen en troosten op te volgen is mijn baby zichtbaar in gedrag veranderd. Hij is van vaak onrustig en troosteloos gedrag veranderd naar een baby die heerlijk rustig is. Ik vind het een pluspunt dat het boek ingaat op de verschillende leeftijden en fases van een baby. De rode draad van het verhaal blijft het zo liefdevol mogelijk laten slapen van je baby, doordat er per fase wordt ingezoomd hoe je dit het beste kan toepassen (ook door handige slaapschema’s) is het een erg waardevol en praktisch boek geworden. De schrijfster begrijpt goed dat een ouder van een onrustige baby weinig tijd heeft. De duidelijke schema’s helpen je dan ook direct op weg, zonder dat je het gehele boek hoeft te lezen. Je kan het boek lezen wanneer de baby op komst is, al is geboren of al wat maanden ouder is. Ik kan dit boek iedereen aanraden!

  • Serita
   Geplaatst op 19:27h, 13 januari Beantwoorden

   Welk boekje bedoel je, is het wel een reactie op dit artikel of bedoelde je misschien op wat anders te reageren ;)?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.