Een leuk voorleesboek voor je baby? 7 boekjes!

Voorlezen aan je baby heeft allerlei voordelen: het versterkt de band, je ontwikkelt een beter taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar welke boekjes zijn nou leuk om mee te beginnen?

Algemene tips bij uitzoeken van een voorleesboek

Zorg voor boekjes waarin iets van een activiteit is voor je baby of dreumes. Zo blijven ze langer geïnteresseerd in de boekjes. Denk aan:

  • Knisperboekjes: Deze boekjes zijn leuk als ze net een beetje gaan grijpen. Deze boekjes kunnen ze voelen, ze maken geluid en zijn vaak qua kleuren ook goed ingesteld op baby’s. Soms staan er ook al een paar woordjes of korte zinnen in.
  • Voelboekjes: Als de bewegingen wat gecontroleerder worden, ze kunnen een beetje zitten dan zullen ze deze boekjes ook erg leuk vinden. Er worden vaak verschillende structuren verwerkt in de boekjes zodat het interessant wordt voor ze.
  • Flappenboekjes: Deze boekjes bevatten al wat langere verhalen en zijn meestal geschikt voor de grotere baby’s of dreumesen. Ze kunnen de flapjes open maken en worden zo betrokken bij het verhaal.

7 leuk voorleesboeken voor baby’s

Deze boekjes zijn leuk om voor te lezen aan je baby of dreumes. Van voelboekjes tot knisperboekjes. Voor je eigen baby of als kraamcadeautje natuurlijk 🙂

9200000011254769Rupsje Nooit Genoeg voelboek

Het is niet het originele Rupsje Nooit Genoeg verhaaltje maar het is wel een erg leuk boekje. Niet veel tekst maar wel wat voelelementen en een grote flap.

Vanaf een maand of 10.

1001004009597436Waar is Dribbel?

Dribbel mag niet ontbreken in de boekenkast. Een leuk kartnonenboekje met flapjes. Het verhaal is wel wat lang voor de jonge kindjes maar met de flapjes erbij om op zoek te gaan naar Dribbel is het toch een heel leuk boekje.

Vanaf een maand of 10.

9200000040540798Baby ziet … – Slaap zacht

In dit boekje wordt rekening gehouden met het contrast wat jonge baby’s kunnen zien. Daarom is het al vanaf een paar weken oud een succes. Super leuk dus ook als kraamcadeau om te geven!

Vanaf een paar weken.

1001004005852766Dag dieren – Knisperboekje

Een super leuk eerste boekje! Wij kregen hem bij het BoekStart koffertje. Allerlei verschillende dieren en felle contrasten. Onze dochter heeft hem lang leuk gevonden!

Vanaf een een paar weken.

9200000046155211Babydieren geluidenboekje

Een lief boekje met allemaal babydieren die je kindje wel zal herkennen. Je kindje kan ook een knopje in drukken om geluidjes te horen, al zal ze dat niet gelijk lukken ze gaan best lastig. Maar het is een heel lief boekje om “voor te lezen”.

Vanaf 10/12 maanden.

9200000022847029Baby’s eerste speel- en voelboek

Ook dit is een handzaam klein kartonnen boekje gemaakt voor kleine baby handjes. En ook rekening gehouden met contrasten. De flapjes in het boekje zijn wel wat fragiel. Een paar korte woordjes vullen het boekje aan.

Vanaf een paar weken.

1001004007761243Zo voel het op de boerderij

Wij hadden deze uit de bibliotheek, erg leuk boek met allemaal voel elementen erin. Voor de baby’s zijn de bijbehorende stukjes tekst nog iets te hoog gegrepen, meer voor peuters, maar de baby’s kunnen wel alvast voelen en de dieren leren kennen. Heel leuk!

Vanaf 10/12 maanden.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.