De 5 leukste voorleesboekjes voor baby’s (2021)

Voorlezen aan je baby heeft allerlei voordelen: het helpt ze met een betere taalontwikkeling maar ook voor de binding met de verzorger is het heel goed! Ze zullen er ook meer geduld en concentratie van leren en zodra ze er aan toe zijn ontdekken ze doormiddel van de boekjes natuurlijk ook steeds meer van de wereld!

Dit zijn de leukste boekjes voor baby’s die op dit moment (maart 2021) te koop zijn. Leuk als kraamcadeau of gewoon zelf voor je kindje te kopen natuurlijk.

Baby ziet… Kijkboek met Spiegeltje

De reeks zelf is een klassieker en echt een musthave voor elke baby 🙂 Je kunt deze echt al in de eerste maanden bekijken met je kindje – ze zullen er snel interesse in hebben.

Vooral veel zwart wit met af en toe een felle kleur – niet heel veel te lezen maar niet minder te ontdekken en over te praten tegen je baby. En het allerleukste: achter in zit een spiegeltje daar zijn de meeste baby’s ook dol op natuurlijk.

Zelf mee spelen vanaf 1-2 maanden.

Bestel Baby ziet..Kijkboek met Spiegeltje.

Milo’s eerste voelboekje

Als ze eenmaal een beetje willen grijpen (meestal zo rond de 4-6 maanden) en dingen gericht kunnen aanraken dan zijn voelboekjes zoals deze erg leuk. Er staat ook al wat tekst in om voor te lezen en ondertussen kunnen zij een aantal elementen voelen in het boekje. Goed om zo ook de andere zintuigen te stimuleren van je baby.

Zelf mee spelen vanaf 4-6 maanden.

Bestel Milo’s eerste voelboekje

Waar is Kikker? – Flapjesboek

Naast het voelen van verschillende structuren vinden ze het ook vaak leuk om flapjes open te doen. Het is eigenlijk een soort kiekeboe natuurlijk – daar zijn baby’s dol op! Daar speelt die leuke boekje van Kikker op in. Flapjes kunnen ze in het begin nog niet makkelijk zelf doen maar tegen dat ze bijna peuter worden kunnen ze hier ook al zelf mee aan de slag. Voor die tijd vinden ze het super leuk als jij ze voor ze open en dicht kan doen.

Zelf mee spelen vanaf 10/11 maanden

Bestel het boekje Waar is kikker?

Woezel & Pip In bad

Woezel en Pip kennen veel kleine kindjes: de twee lieve hondjes die ooit verzonnen zijn door Guusje Nederhorst. Ze hebben nu een lief klein badboekje voor je baby! Maar een paar pagina’s met grote uitstekende hondjes eraan zodat ook de kleinste de plastic bladeren goed kunnen vastpakken.

Een badboekje is leuk om zo samen in bad een beetje te kletsen over het in bad gaan. Als je een groot bad hebt kun je je kindje lekker op schoot nemen en zo samen in het boekje kijken!

Zelf mee spelen vanaf 4-6 maanden.

Bestel het boekje ‘Woezel & Pip in bad’

Knisperboekje – Hallo Vogeltje

De kleinste zijn dol op knisperboekjes: ze kunnen lekker aan de pagina’s friemelen (en sabbelen natuurlijk) en het maakt nog zachtjes geluid ook. Aan dit boekje zit ook nog een rammelaartje waar ze fijn mee kunnen spelen. Super handig om dit boekje bijvoorbeeld met een touwtje vast te maken aan de kinderwagen: zo hebben ze altijd wat te doen.

Dit boekje is voornamelijk in zwart wit zodat er een hoog contrast is en ze het al snel goed kunnen zien!

Zelf mee spelen vanaf 1 maand

Bestel het boekje ‘ Knisperboekje – Hallo Vogeltje’

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.