6 voorleesboekjes over zindelijkheid

Vanaf 18 maanden zou je kindje lichamelijk klaar kunnen zijn om zindelijk te worden. Betekend niet dat hij er al psychisch ook aan toe is. Dat kan zomaar duren tot 2,5 tot wel 4 jaar! Terugvallen? Die horen er vaak ook gewoon bij en tot zeker 5 jaar is dat helemaal niet gek. Met deze boekjes kun je op speelse wijze en op een leuke manier samen bezig zijn met zindelijk worden.

Boekjes voorlezen is natuurlijk hartstikke gezellig en met deze boekjes over zindelijkheid kun je je kindje ook nog wat nuttige dingen leren.

boekje-zindelijkheid-konijnOp je potje Konijn

Ik ben ontzettend fan van de boekjes van Clavis en vooral Kathleen Amant. Dit is ook weer een leuk boekje van het karakter Anna. Het konijntje (het knuffeltje van Anna) moet leren op het potje te plassen en te poepen. Inclusief het billen afvegen en handen afwassen.

Het zijn zoals de andere boekjes vrij simpele teksten en simpele tekeningen (die worden hier absoluut gewaardeerd).

Geschikt vanaf +/- 1,5 a 2 jaar.

Het boekje heeft lekkere stevige bladen zodat de kleine kinderhandjes ze niet zo snel kapot kunnen maken.

Bestel “Op je potje Konijn”

zindelijkheid-boekjes-bobbiBobbi op het Potje

Bobbi is een heel leuk klein Beertje, die altijd van alles beleeft met zijn knuffeltje Ollie. We hebben hier veel verschillende boekjes van Bobbi.

In dit boekje gaat het natuurlijk over Bobbi die op het potje moet. Er gebeurt soms ook nog wel eens een ongelukje maar dat geeft niets.

Het boekje leest lekker weg en geen ingewikkelde teksten.

Geschikt vanaf +/- 1,5 a 2 jaar.

Bestel “Bobbi op het potje”

Mag ik eens in je luier kijken?

mag-ik-eens-in-je-luier-kijken

Weer een prachtig boekje van Guido van Genechten. Een heel leuk boekje over poep in de luiers van verschillende diertjes: o.a. een haasje, hondje, koetje, paardje en varkentje. Bij allemaal kan je kindje in de luier kijken om te zien wat er in zit.

De flapjes zijn wel redelijk kwetsbaar, dus het is niet aan te raden ze zelf het boekje te laten lezen maar altijd onder toezicht en hulp. Of je moet ze natuurlijk regelmatig weer vastplakken 😉

Geschikt vanaf +/- 1,5 a 2 jaar.

Bestel “Mag ik eens in je luier kijken?”

he-wie-zit-er-op-de-wcHe, wie zit er op de wc?

Heel grappig en leuk verhaaltje, niet perse over zindelijkheid maar wel over de WC. Het kan het onderwerp WC voor de oudere kindjes misschien weer even wat grappig maken in plaats van beladen. Bijvoorbeeld voor bij kleuters bij wie het nog niet gelukt is om (helemaal) zindelijk te worden.

Er zit een jongetje op de wc die de deur maar niet open doet en ondertussen staan er steeds meer dieren voor de deur te wachten die ook heeeeel nodig naar de WC moeten.

Het boekje is op rijm geschreven waardoor kindje het snel mee kunnen doen of onthouden.

Geschikt vanaf +/- 3 a 4 jaar.

Bestel “He, wie zit er op de wc?”

 

milan-op-het-potjeMilan op het potje

Zoals we van Clavis gewend zijn in de peuter serie heeft dit boekje redelijk stevige bladzijden, super fijn! Het verhaaltje gaat over Milan, en Milan heeft een ongelukje gehad. Dat kan natuurlijk gebeuren! Maar mama helpt om te oefenen met het potje.

Fijn en duidelijk verhaal waar je kindje hopelijk veel houvast en vertrouwen van krijgt. Lekkere frisse tekeningen en niet te lange teksten. Echt een aanrader.

Geschikt vanaf +/- 2 jaar.

Bestel “Milan op het potje”

Potje!

Is je kindje dol op dieren? Dan is dit boekje echt een aanrader als je het over zindelijkheid wilt hebben! Er komen allerlei dieren aan bod: een Zebra een aap, maar die passen helemaal niet op het potje! Alleen de allerliefste billetjes passen erop :). Al snel kent iedereen dit boekje uit zijn hoofd – daar houden de kleintjes van.

Geschikt vanaf +/- 1,5/2 jaar

Bestel “Potje!”

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.