7 voorleesboekjes over het ziekenhuis

Misschien moet je kindje zelf naar het ziekenhuis, of moet een ander familielid naar het ziekenhuis dan is het handig om het daar met je kindje eens over te hebben. In deze voorleesboekjes staat het ziekenhuis centraal!

Nijntje in het ziekenhuis

Natuurlijk is er van de populaire reeks van Nijntje ook een versie waarbij Nijntje naar het ziekenhuis moet. Leuk voor de allerkleinsten om zo het begrip “ziekenhuis” te leren kennen.

Geschikt vanaf +/- 1 jaar

Bestel Nijntje in het ziekenhuis

Anna in het ziekenhuis

Kathleen Amant heeft veel verschillende verhalen geschreven over het karakter Anna. Leuke kleurrijke illustraties en fijn te lezen tekst. In dit verhaal wordt Anna geopereerd aan haar oren. Natuurlijk vind Anna het ook spannend maar gelukkig mag knuffel konijn mee, is mama er bij en is er een hele lieve verpleegster!

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar

Bestel Anna in het ziekenhuis

Lou in het ziekenhuis

Ook een boekje van de hand van Kathleen Amant dit keer over haar karakter Lou. Lou is gevallen en heeft zijn been gebroken! Daarom wordt hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij allerlei mensen ontmoet. Wat ook leuk is in dit boekje: Lou heeft geen mama en papa, maar 2 papa’s!

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar

Bestel Lou in het ziekenhuis

Mama/Papa gaat naar het ziekenhuis

Er zijn van dit boek twee verschillende versies: zowel een mama gaat naar het ziekenhuis als een papa gaat naar het ziekenhuis. Echt geschreven voor jonge kindjes (vanaf 3 jaar) waarin wordt uitgelegd wat een ziekenhuis is en wat er allemaal gebeurt met hun papa of mama daar. Met dit boek kun je makkelijker met je kindje praten over de opname in het ziekenhuis!

Geschikt vanaf 3 jaar

Bestel:

Willewete – Naar het ziekenhuis

Voor de kleuters die al echt meer willen weten over het ziekenhuis en hoe alles gaat is er het educatieve boekje Naar het ziekenhuis van Willewete. In dit boek wordt vertelt wat er allemaal gebeurt in een ziekenhuis, wie er werken en veel wist-je-dat-jes en ook nog wat opdrachten en een miniquiz. Zo leren ze van alles over het ziekenhuis.

Geschikt vanaf 3,5/4 jaar

Bestel Willewete – Naar het ziekenhuis

Een kijkje in het ziekenhuis

Ook weer een informatief boek voor (bijna) kleuters! In dit boek is een zaklamp toegevoegd welke ze in het boek kunnen gebruiken. Er staat veel praktische informatie in over het ziekenhuis, wie er werken, wat ze doen en bijvoorbeeld wat een röntgenapparaat is.

Geschikt vanaf 3,5/4 jaar

Bestel Een kijkje in het zieken

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.