7 boekjes over op vakantie gaan

Op vakantie is leuk en spannend voor sommigen! Wat kunnen ze verwachten? En krijgen ze heimwee? Met deze boekjes kun je samen met je kindje lekker kletsen over reizen en op vakantie gaan! Sommige boeken gaan in op heimwee, andere op kamperen of op vlieg of trein vakantie. Of op vakantie met een knotsgekke opa, het komt allemaal voorbij.

Bobbi op vakantie

Het zijn zulke fijne en heerlijke boekjes die van Bobbi. Korte zinnetjes, simpele afbeeldingen en altijd leuke verhaaltjes. En kort genoeg dat de peuters het ook altijd leuk vinden. In dit verhaaltje gaat Bobbi met de auto op weg naar camping aan zee! Spullen in pakken en lekker genieten dus. En Ollie niet vergeten natuurlijk!

Geschikt vanaf 2 jaar

Bestel “Bobbie op vakantie”

Kikker en de horizon

In dit boekje gaat Kikker op reis samen met Rat! Kikker vind het wel wat spannend en de reis duurt hem eigenlijk een beetje te lang en hij krijgt wat last van heimwee: hoe zou het met iedereen thuis gaan? Voor alle kinderen die de Kikker verhalen leuk vinden is dit zeker een aanrader!

Geschikt vanaf +/- 2,5 jaar

Bestel “Kikker en de horizon”

Opa Jan gaat op vakantie

Ken je de Opa Jan serie al? Nee? Het zijn zulke grappige boeken, succes gegarandeerd. Grappige verhalen (ook voor volwassenen) en leuke tekeningen waar je steeds weer nieuwe dingen in ontdekt. In dit boekje gaat Opa Jan op vakantie, met zijn dieren. En dat wordt een dolle boel!

Geschikt vanaf ongeveer 2,5/3 jaar.

Bestel “Opa Jan gaat op vakantie”

Heksje Mimi op vakantie

Onze dochter is lang fan geweest van het lieve kleine Heksje Mimi. Ze hebben herkenbare vrolijke simpele tekeningen. In het boek gaat Mimi kamperen samen met de andere heksjes en ze hebben het reuze naar hun zin! Ook wordt hier een stukje mee genomen over je koffer in pakken en nadenken over wat je allemaal nodig hebt!

Geschikt vanaf 3 jaar

Bestel “Heksje Mimi op vakantie”

De allerleukste vakantie ooit

Dit boek is pas net uitgebracht maar wat is hij leuk! Fijne vrolijke kleuren, grappige figuren en een leuk, fantasierijk verhaal. Jip en papa gaan samen op vakantie maar eigenlijk verloopt niets zoals ze van te voren hadden bedacht. Er wordt eerst begonnen met inpakken natuurlijk, wat veel spullen gaan er mee! En Jip weet stiekem ook al heel veel over kamperen!

Geschikt vanaf 3 jaar

Bestel “De allerleukste vakantie ooit”

Willewete – Op reis met het vliegtuig

Een fijn boek voor nieuwsgierige kleuter die misschien wel voor het eerst gaan vliegen! De Willewete boeken zijn altijd ontzettend leerzaam, zo ook deze. Er wordt van alles uitgelegd over hoe een vliegtuig eruit ziet, hoe alles heet, hoe het op de luchthaven werkt en er zit ook nog een leuke mini quiz in! Een leerzaam mooi en duidelijk boek dus. Die waarschijnlijk regelmatig herhaalt mag worden 🙂 Er zijn ook nog versies over op reis met de auto of met de trein, maar ook naar de camping!

Geschikt vanaf 3,5/4 jaar

Bestel “Willewete – Op reis met het vliegtuig”

Kamperen

Gaan jullie kamperen? Dan is dit een super leuk boek voor jullie (bijna) kleuter! Het gaat in op alle facetten van het kamperen: de lange autorit (en natuurlijk iets belangrijkst vergeten), nieuwe vriendjes maken maar ook een dag met slecht weer. Eigenlijk een echte volledige kampeer-ervaring zoals hij in de echte wereld ook is, met ups en down. Er valt genoeg te zien om de grappige tekeningen zodat het boek nooit saai wordt.

Geschikt vanaf 3,5/4 jaar.

Bestel “Kamperen!”

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.