6 voorleesboekjes over slapen gaan

Heeft je kindje soms moeite met slapen gaan? Of vind hij het juist een leuk onderwerp om over te praten? Misschien zoek je juist een leuk boekje om te integreren in het bed-ritueel. Hier allerlei leuke boekjes over slapen gaan!

Gonnie & vriendjes gaan slapen

Een super leuk boekje met allerlei voelelementen. In dit boekje is Ollie nog helemaal niet slaperig terwijl iedereen op de boerderij al gaat slapen. Hij gaat nog even bij iedereen langs om ze welterusten te wensen. In het boekje liggen de diertjes allemaal onder hun dekentje, die dekentjes kun je echt voelen! Het boekje heeft een kort verhaaltje en leuke pentekeningen.

Breng samen iedereen naar bed zodat daarna jouw kindje lekker kan slapen :).

Geschikt vanaf: 1 jaar

Beste ‘Gonnie & vriendjes gaan slapen’

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Dit is echt een ontzettend schattig en lief boekje voor peuters. Het boekje maakt van het slaapritueel een interactief spel: ze mogen het konijntje naar bed brengen, het kussen opschudden en nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. Op elke pagina kan je kindje iets doen zodat het ook interessant blijft voor ze. Gelijkertijd is het niet te ingewikkeld zodat ze het wel kunnen natuurlijk! Fijn en stevig boekje met kort verhaaltje.

Leuk om elke avond samen met je kindje te gebruiken in het avondritueel.

Geschikt vanaf: 1,5/2 jaar

Bestel ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen’

Konijn wil slapen

In Konijn wil slapen lukt het konijn niet om te gaan slapen omdat ze allerlei geluiden hoort! In het boekje zitten allemaal flapjes die je open kunt doen om te zien wie er nu weer lawaai maakt. Zo kan je kindje ook nog gezellig mee doen tijdens het voorlezen, dat soort dingen waren hier altijd een succes.

Het boekje heeft een kort verhaaltje die net zoals bij Nijntje boekjes op rijm zijn geschreven.

Geschikt vanaf: 1,5/2 jaar

Bestel ‘Konijn wil slapen’

Welterusten allemaal

Ook in dit boekje is iedereen moe, behalve kleine beer! Hij vraagt aan iedereen of ze nog even met hem willen spelen maar iedereen wil slapen. In het boek zitten flappen die open gevouwen kunnen worden zodat ze de dieren eerst nog wakker (al gapend) zien en daarna lekker in dromenland. Van dezelfde schrijver als ‘Mama kwijt’.

Let wel goed op met de jongsten natuurlijk want die flappen krijgen ze vaak snel kapot!

Geschikt vanaf: 1,5/2 jaar

Bestel ‘Welterusten allemaal’

Welterusten, Kleine beer

Een zeer bekend boekje waar Theater Terra ook al een gelijknamige theatervoorstelling van heeft gemaakt. Kleine beer kan niet in slaap komen, want hij is bang voor het donker. Het is een herkenbaar boek voor kindjes die misschien bang zijn in het donker en hoe ze daar mee om  kunnen gaan zodat ze toch lekker kunnen slapen.

Geschikt vanaf: 2/3 jaar

Bestel ‘Welterusten, kleine beer’

Anna gaat slapen

Hier hebben we heel wat boekjes van Kathleen Amant versleten, deze is ook weer zo leuk. De boeken kenmerken zich door leuke illustraties die goed herkenbaar zijn. Dit boekje is ook echt heel herkenbaar voor kindjes die moeite hebben met inslapen.

Anna is in dit boekje heel erg moe en moet nog van alles doen.. Maar dan is Anna ineens weg als mama haar een nachtzoen wil geven!

Geschikt vanaf: 2,5 / 3 jaar

Bestel ‘Anna gaat slapen’

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

Het boek ‘De mooiste Vis van de zee’ is een bekend boekje, maar wist je dat er ook nog een versie is over slapen gaan? Het visje is bang om te gaan slapen!, netzoals vele kindjes. Maar gelukkig helpt zijn Mama hem om zich weer veilig te voelen.

Ook dit boekje heeft weer prachtige illustraties met een fijn verhaaltje.

Vanaf: 3,5 / 4 jaar

Bestel ‘De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.