6 boekjes over verhuizen

Verhuizen is voor de papa’s en mama’s meestal al spannend en stressvol. Laat staan voor de kindjes die het hele principe misschien nog niet eens kennen of goed begrijpen. Goed dus om wanneer zoiets ingrijpends gaat gebeuren als een verhuizing om hier samen veel over te lezen om zo het gesprek op gang te brengen. Ik verzamelde 7 leuke voorleesboeken over verhuizen!

Het huis van Fien en Milo

Dit boekje van Fien en Milo maakt het interactief! Er is namelijk wat verkeerd gegaan na het verhuizen: in sommige ruimtes staan dingen die er niet horen. Samen met je peuter kun je dus gaan puzzelen waar alles hoort. Leuk om zo het gesprek aan te gaan en je peuter mee te laten denken!

Geschikt vanaf 2 jaar

Bestel ‘Het huis van Fien en Milo’

Bobbi gaat verhuizen

Bobbi doet het altijd goed bij de kleintjes. Korte herkenbare verhaaltjes en leuke afbeeldingen. Zo ook weer in dit voorleesboekje voor peuters over verhuizen. Bobbi krijgt in het boekje een nieuwe en grotere kamer in het nieuwe huis en helpt natuurlijk ook mee met het verhuizen en gaat daarna nieuwe vriendjes maken in de speeltuin voor het nieuwe huis.

Geschikt vanaf ongeveer 2 jaar

Bestel ‘Bobbi gaat verhuizen’

Kas gaat verhuizen

Ook in dit boekje staat natuurlijk weer verhuizen centraal. Dit keer draait het om Kas. In dit boekje komt niet alleen het verhuizen aan bod maar ook dat er soms dan dingen achter blijven die jammer zijn of dat het een beetje spannend kan zijn of je wel alles hebt ingepakt. In dit boekje staat veel meer tekst en is een langer verhaal dan het Bobbi boekje daarom geschikt voor iets oudere peuters.

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar

Bestel ‘Kas gaat verhuizen’

Anna Verhuist

Hier waren eigenlijk alle Clavis / Anna / Kathleen Amant boeken altijd heel populair. Leuke tekeningen en herkenbare verhalen. Zo ook weer in dit verhaaltje. In dit boekje vraagt de hoofdrolspeelster zich af of ze eigenlijk wel wil verhuizen! Het gaat in dit boekje vooral over de emoties bij je peuter/kleuter.

Geschikt vanaf 2,5/3 jaar

Bestel ‘Anna verhuist’

Lassa gaat verhuizen

Dit boekje heeft vrolijke en vooral heel erg kinderlijke tekeningen. In dit boekje komen geen papa en mama voor maar wel het roze knuffel konijn van Lassa die overal mee naar toe gaat. Lassa moet vooral wennen na de verhuizing. Er staan ook wat vragen in om zo het gesprek met je peuter op gang te krijgen.

Geschikt vanaf 3 jaar

Bestel hier “Lassa Gaat Verhuizen”

Wij verhuizen

Dit boekje, wat bedoelt is voor de kleuters, komt uit Canada. Het is een grappig verhaaltje over verhuizen. In dit boekje is Danielle de hoofdrolspeelster, een van de kinderen, die moet helpen met verhuizen. Maar ook haar broertje en zusje moeten ook helpen!

Geschikt vanaf 4 jaar

Bestel ‘Wij verhuizen’

2 Reactie's
 • Marie de Jonge
  Geplaatst op 17:44h, 18 maart Beantwoorden

  Bedankt voor het delen van deze leuke boekjes over verhuizen. Ik kan mij herinneren dat ik verhuizen erg stressvol vond. Ik denk dat dit een goede manier is om jonge kinderen voor te bereiden op deze verandering.

  • Serita
   Geplaatst op 20:36h, 18 maart Beantwoorden

   Absoluut, er over praten helpt ook juist op jonge leeftijd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.