5 voorleesboekjes over uit logeren gaan

Voor het eerst (bewust) uit logeren gaan is misschien heel erg spannend. En juist ontzettend leuk, maar hoe gaat dat logeren eigenlijk zo zonder mama en papa bij opa en oma slapen bijvoorbeeld? Met deze boekjes kun je je kindje voor bereiden wanneer hij eens uit logeren gaat 🙂

Dikkie Dik – Logeren bij Poes Muis

Voor de allerkleinste die gaan logeren is er dit boekje van Dikkie Dik. Zelf met een heerlijk fijn zacht knuffeldoekje erbij! Zo kan logeren alleen maar een feest worden toch? Dikkie dik gaat in dit boekje logeren bij Poes Muis, en gelukkig mag Dikkie Dik zijn lieve knuffelbeer mee nemen, want het is toch best wel een beetje spannend!

Geschikt vanaf 1 jaar

Bestel “Dikkie Dik – Logeren bij Poes Muis”

Nijntje gaat logeren

Met Nijntje kun je eigenlijk nooit mis gaan! Alle kleine kindjes vinden Nijntje altijd ontzettend leuk. De verhaaltjes en kleuren zijn altijd simpel waardoor het al voor hele jonge kindjes leuk is. Zo ook met dit boekje over Nijntje die uit logeren gaat. En Nijntje is zo stoer dat ze bij een vriendinnetje gaat slapen!

Geschikt vanaf 2 jaar.

Bestel “Nijntje gaat uit logeren”

Bobbi gaat logeren

Ook dit karakter zullen de meeste wel kennen: het beertje Bobbi gaat uit logeren. Het leuke van dit boekje is dat het kindje echt wordt mee genomen in het hele “proces” van logeren. Van het inpakken, de reis er naar toe en daarna het logeren bij opa en oma zelf. Op de plaatjes in het boek is van alles te zien!

Geschikt vanaf 2 jaar.

Bestel “Bobbi gaat logeren”

Kikker gaat logeren

Ook Kikker gaat uit logeren! Een leuk klein kartonnen boekje waarin Beertje bij Varkentje mag logeren. Maar zowel Kikker al Beertje missen elkaar eigenlijk wel heel erg veel! Daardoor gaat uit eindelijk niet alleen Beertje uit logeren maar Kikker ook!

Geschikt vanaf 2 jaar

Bestel “Kikker gaat logeren”

Voor het eerst logeren

Dit boek is bedoelt voor de kleuters, het leuke is dat je bij dit boek een zaklamp krijgt zodat jein het boek kan zoeken naar de afgebeelde dikgedrukte woorden! Super leuk om zo samen op speurtocht te gaan door het boek tijdens het voorlezen.

Het verhaaltje gaat over de tweeling Max en Lotte die voor het eerst uit logeren gaan. Het is meer educatief dan echt een voorlees verhaal maar daarom juist leuk om zo met je kleuter door te lezen en te bespreken. Ook wordt kort even aangehaald dat het best bijzonder is en soms ook wel eens spannend kan zijn en dat dat helemaal niet erg is!

Geschikt vanaf 4 jaar

Bestel “Voor het eerst logeren”

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.