5 Voorleesboekjes over de lente

Ik zag afgelopen weekend al de eerste bloemetjes uit de grond komen en vorige week vrijdag scheen de zon zo fijn dat het een klein beetje als lente voelde. De officiële lente duurt nog eventjes maar toch alvast wat boekjes verzameld om vast voor te bereiden voor die mooie lente die er aan komt 🙂

Kijk en zoekboek ¨Leve de lente!

Dol was onze dochter altijd op van de kijk en zoekboeken. Er valt zoveel te zien en over te vertellen. Verhalen over te verzinnen. Of zoek spelletjes mee te doen.

Deze auteur heeft naast de lente versie ook voor alle andere seizoenen gemaakt – waarin steeds dezelfde straten e.d. aan bod komen.

Geschikt vanaf +/- 1 jaar

Bestel “Kijk en zoekboek ‘Leve de lente'”

Bobbi in de Lente

Het schattige beertje Bobbi heeft natuurlijk ook een verhaaltje over de lente. De boekjes van Bobbi hebben altijd korte zinnetjes aan de ene kant en een plaatje op de andere bladzijde. Er stonden hier toen onze dochter klein was altijd veel Bobbi boekjes die favoriet waren.

Leuk klein verhaaltje over herkenbare dingen in de lente zoals samen fietsen langs de lammetjes, kuikentjes en het blazen van de pluisjes van de paardenbloemen.

Geschikt vanaf +/- 1,5/2jaar

Bestel “Bobbi in de Lente”

Anna en de lente

De Anna boekjes van Kathleen worden veel op scholen ook gebruikt, het zijn fijne verhaaltjes en ook altijd heel herkenbaar. Het gaat in dit boekje uiteraard over de lente maar ook de chocolade (paas)eieren komen aan bod. Door de herkenbare en kleurrijke illustraties vinden de peuters het ook al heel leuk, daarnaast is het verhaaltje ook niet zo heel lang dat ze hun geduld al kwijt zijn. Ook de kleuters vinden het super leuk!

Geschikt vanaf +/- 2,5 jaar

Bestel ‘Anna en de lente’

Luuk & lotje – Het is lente

Nog een uit de Clavis peuter reeks dit maal van Luuk en Lotje. Ook bij hun is de Lente ingetreden. In dit verhaaltje gaat Luuk en Lotje op zoek naar de mama van het pluizige schattige kuikentje wat ze hoorde in de bosjes. De kindjes mogen mee helpen zoeken. Verder komen ze in hun zoektocht nog langs allerlei andere leuke baby dieren die we zien in de lente.

Geschikt vanaf 2,5 jaar

Bestel ‘Luuk & lotje – Het is lente’

Hoor je de lente?

In dit geluiden boekje kan je kleintje op allerlei knopjes drukken om de verschillende geluiden te horen. Ze zullen er geen genoeg van krijgen. Verschillende (zachte) geluidjes komen uit dit boekje, niet alleen de lente komt aan bod maar ook de andere seizoenen komen voorbij in dit schattige boekje.

Geschikt vanaf 1,5 jaar

Bestel ‘Hoor je de lente?’

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.