5 voorleesboekjes over angst

Alle kindjes zijn wel eens bang ergens voor, goed onderwerp om dus meer over te vertellen en te leren voor je kindje! Gelukkig zijn er ook daarover allerlei leuke voorleesboekjes gemaakt die je kindje kunnen helpen.

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Dit is een echte klassieker! Misschien ken je hem nog van vroeger, en het boekje is nog steeds een echte aanrader als het over angsten gaat. In 1980 verscheen het boekje al en in 2014 is er een herziene editie uitgebracht.

Dit boek gaat over een meisje en een krokodil onder het bed. Maar dit keer is de krokodil bang voor het hele stoere meisje!  Dit boekje richt zich op angst in het donker wanneer ze naar bed moeten.

In dit boekje is niet veel geschreven tekst waardoor je zelf als voorlezer er makkelijk een eigen draai aan kunt geven. De tekeningen vertellen méér dan genoeg en zo ontken je natuurlijk een leuk gesprek over angsten en daarmee om gaan.

Geschikt vanaf: 2,5 jaar

Bestel ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed!’

 

Kikker is bang

Óók Kikker is wel eens bang! Hij heeft een super eng spook onder zijn bed, of in ieder geval iets wat hele enge geluiden maakt. Waarschijnlijk kent je kindje Kikker al en is het daarom extra fijn om te zien voor hem of haar dat hij ook wel eens bang is, en hoe hij het dan op lost.

Zoals we gewend zijn van de Kikker verhalen is de tekst niet al te lang zodat het voor kindjes vanaf +/- 2,5 jaar prima vol te houden is. De tekeningen zijn ook herkenbaar en kleurrijk.

In het boekje schakelt Kikker zijn vriendjes in omdat hij bang is, bij Eend spookt het ook dus dan gaan ze maar met z’n tweeën naar Varkentje want die is nooit bang! En zo vallen ze rustig in slaap.

Geschikt vanaf: 2,5 jaar

Bestel ‘Kikker is bang’

Bang mannetje

Dit bange mannetje is eigenlijk heel onzeker, hij durft niet te zeggen als iemand voor dringt, is bang dat mensen hem uitlachen. Maar óók hij vreest een monster onder zijn bed. Hij heeft echter een toverboom die kan helpen met angsten! Daardoor voelt hij zich een stuk zekerder en krijgt hij meer zelfvertrouwen en wordt moediger! Zo kan hij draken en reusachtige spinnen aan, en wordt hij van een bang mannetje ineens een best wel dapper mannetje.

Het is een goed boek om te laten zien dat angst er mag zijn en hoe ze er mee kunnen leren om gaan. De tekeningen erbij zijn ook erg leuk.

Geschikt vanaf: 2,5 jaar

Bestel  ‘Bang Mannetje’

Het kleine boek van grote angsten

Een boekje over allerlei verschillende soorten angsten. De kindjes zijn allemaal bang voor iets anders in dit duidelijk met liefde geschreven boek. Het boek behandeld zo’n 16 verschillende angsten (van dieren tot eten) op een leuke manier, het wordt niet eng maar is juist een leuke starter om het gesprek aan te gaan over angsten.

Er is vooral veel ruimte voor de kleurrijke waterverftekeningen in dit boek. De tekst is op rijm geschreven en vrij eenvoudig. Kinderen kunnen zich ook makkelijk identificeren met dit boek, super leuk en veelzijdig.

Geschikt vanaf: +/ 3 jaar

Bestel ‘Het Kleine boek van grote angsten’

 

Lekker nooit niet bang

Een boekje die aandacht kreeg bij de kinderboeken week in 2017.  Over bang zijn in bed, een prikje, mama die bang is voor muizen of angst voor de Grote Boze Wolf. Het gaat over gevoelens, ziek zijn en sprookjes.

De verhalen van Vivian den Hollander vallen hier altijd wel in de smaak, de tekeningen van Dagmar Stam spreken ook altijd erg aan. Dit verhaaltje is herkenbaar voor alle jonge kinderen die wel eens angst hebben voor iets.

De verhaaltjes zijn voor de allerkleinste wel wat lang, vandaar de leeftijd vanaf 3,5 jaar. Is je kindje geduldig met luisteren naar wat langere verhaaltjes dan is dit boek zeker ook voor jonger aan te raden!

Geschikt vanaf: 3,5 jaar

Bestel ‘Lekker nooit niet bang’

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.