5 leuke voorleesboekjes over emoties voor kleuters

Wanneer de kinderen naar school gaan voor het eerst spelen er allerlei spannende emoties mee: ze willen erbij horen, ineens veel meer weg van papa en mama en allemaal nieuwe dingen leren. En voor de kindjes die nu misschien pas net op school zitten en in de corona tijd juist weer thuis moeten zitten spelen er vast ook een boel emoties mee.

Een goede tijd dus om samen te praten over emoties, gevoelens, introvert en extravert. Deze voorleesboekjes gaan allemaal over emoties van kleuters!

Slaapklets

Niet echt een voorlees-voorlees boek maar wel goed om samen uit te lezen en over emoties en gevoelens te kletsen: Slaapklets.

Het is eigenlijk een soort dagboek die je samen elke dag kunt invullen, 1 bladzijde is steeds hetzelfde om over de dag te kletsen en de andere pagina wisselt steeds om het wel een beetje leuk te houden. Met leuke spelletjes om zo het gesprek aan te zwengelen.

Geschikt vanaf 3/4 jaar

Bestel “Slaapklets”

Draakje vurig

Er zijn een paar van deze boeken met Draakje Vurig in de hoofdrol. Fijne boeken voor sensitieve kinderen, kinderen die snel overprikkeld of snel boos worden. Ze leren samen met Draakje vurig over hoe gevoelens kunnen veranderen van groen naar oranje en zelfs tot rood! Zo leren ze begrijpen en aangeven hoe ze zich voelen en kunnen ze er ook beter mee om leren gaan. In dit boekje gaat het specifiek over op school: past mooi bij het onderwerp voor het eerst naar school natuurlijk.

Geschikt vanaf 4 jaar.

Bestel “Draakje vurig op school”

Als verdriet op bezoek komt

Ook kleuters kunnen nogal eens ontzettend verdrietig zijn! Dit boek gaat in op de emotie verdriet. Verdriet kan heel breed zijn, van het kwijt zijn van de favoriete auto, tot het missen van een dierbare. Of misschien wel de favoriete juf van het kinderdagverblijf die ze moeten missen nu ze naar de grote school zijn. In dit boekje wordt in gegaan op hoe je allemaal met verdriet kunt om gaan. Korte zinnetjes, geen lang verhaal!

Geschikt vanaf 4 jaar.

Bestel “Als verdriet op bezoek komt”

Feedback is fantastisch

Voor de kleuters is het soms best wel omschakelen: op school hoor je ineens meer over de dingen die je goed – of fout doet. Meer feedback dus. Sommige kinderen vinden dat lastig, vooral de echte denkers. Hoe ga je daar mee om? In het boekje leer je samen met Max hoe je om moet gaat met positieve en negatieve feedback!

Vanaf 4 jaar

Bestel “Feedback is fantastisch”

Daantje het vulkaantje

Boos, dat is Daantje het vulkaantje wel eens! Of bang. En daantje ontploft wel eens. Een goed boek om samen te lezen en het gesprek aan te gaan over deze emotie. Het is een fijn en herkenbaar verhaal waarin ook vragen gesteld worden om zo het gesprek aan te zwengelen over emoties

Geschikt vanaf 3/4 jaar.

Bestel “Daantje het vulkaantje”

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.