5 leuke voorleesboeken voor papa’s

Voorlezen kan goed helpen bij het maken van een band tussen ouder en kind, vaak zie je dat de moeder veel zorg taken op zich neemt ofwel veel thuis is. Nog belangrijker voor de papa’s om lekker hun momentje te pakken bij het voorlezen. 6 leuke boeken over en voor papa’s om voor te lezen aan hun kindjes! Deze boekjes zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te doen met vaderdag!

9200000002229681Het voorleesboek voor de allerliefste papa!

Wij hebben al verschillende boekjes gehad van Marianne Busser & Ron Schröder. Ze schrijven over allemaal verschillende karakters. Het zijn soms korte gedichtjes of korte verhaaltjes, soms iets langere verhaaltjes. Dus ook voor de jongere kindjes zitten er fijne verhaaltjes in.

Niet alle verhaaltjes in dit boekje gaan over papa’s maar dat zijn er slechts enkele. Mij stoorde het niet, het zijn hele leuke verhaaltjes en het gaat natuurlijk om het idee.

Geschikt vanaf 2 à 3 jaar

Bestel ‘Het voorleesboek voor de allerliefste papa’

1001004005072771

Ik vind je lief, Papa!

Papa zal er altijd voor je zijn om je te helpen, dat is de strekking van het verhaal in dit boekje. Je hebt ook nog de andere versies over Mama, Oma of Opa.

Lief en leuk verhaaltje over een klein beertje wat nog veel moet leren, en natuurlijk een papa die hem daarbij helpt! Het is een vooral positief ingestoken boek, sommige teksten zijn wel iets te lang en door de achtergrond niet altijd even prettig te lezen. Maar desondanks absoluut een aanrader (bijvoorbeeld voor vaderdag)

Vanaf circa 2 jaar

Bestel ‘Ik vind je lief, papa!’

9200000011366709Papa is een held

Een redelijk dik boek (144 pagina’s) met allerlei verschillende verhaaltjes. Onder andere Marianne Busser, Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt en nog vele andere bekende en onbekende auteurs.

Het zijn net zoals in het eerste voorleesboek verschillende korte en langere verhaaltjes, soms een soort gedichtjes. Allerlei vaders komen langs in de verhaaltjes, de vader van Pippi Langkous maar ook de vader van Jip en Janneke.

Vanaf circa 3 jaar

Bestel ‘Papa is een held’

9200000011552165Mijn papa

Guido van Genechten is bij veel kindjes favoriet. Ik ben persoonlijk niet zo fan van stijl van de illustraties erbij maar onze dochter vind ze wel erg leuk 😉

Dit boekje gaat over de lieefffste papa van de wereld (aldus Jan, het hoofd karakter van deze serie). Dit boekje gaat echt alleen over papa en Jan en hoe ze samen gezellig kunnen spelen. Voordeel: stevige kartonnen pagina’s die ook goed bestand zijn tegen kleine kinderhandjes!

Vanaf circa 2 / 3 jaar

Bestel ‘Mijn papa’

9200000010509392Anna en haar lieve papa

Wij zijn dol op de leuke boekjes van Kathleen Amant, leuke verhaaltjes, vrolijke kleuren. Daar is dit boekje niets anders in!

Het is vandaag papadag bij Anna. Ze moeten natuurlijk ook wat belangrijke klusjes doen maar er is natuurlijk ook tijd om te spelen. Dit boekje wordt alleen maar positief ingestoken.

De teksten zijn in dit boekje goed te lezen omdat ze worden getoond op een witte pagina. De illustraties staan op de andere pagina.

Geschikt vanaf circa 2 jaar

Bestel ‘Anna en haar lieve papa’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.