5 voorleesboekjes over het krijgen van een broertje of zusje

Een zwangerschap is natuurlijk altijd een spannende gebeurtenis. Voor de papa & mama, maar natuurlijk ook voor de broertjes en zusjes to be! Deze boekjes zijn leuk om voor te lezen om ze zo meer te laten begrijpen van wat er allemaal gebeurt en wat ze te wachten staat! Ook leuk om cadeau te geven aan de zwangere, of misschien juist om het nieuws op een originele manier te brengen aan de opa’s en oma’s?

Wat zit er in je buik, mama?

Dit boekje is een absolute topper, erg leuk geschreven én het heeft flapjes en is daarom ook erg populair. Nadeel is wel dat de flapjes niet helemaal bestemd zijn voor de echt kleine kinderhandjes.

In het boekje heeft mama van alles in haar buik van een inktvis tot een paard, elke keer kan het kindje raden wat er achter het flapje zit. Dit boekje zal niet snel vervelen. Wel slim om het vooraf even met plakplastic o.i.d. te beplakken zodat het niet zo snel scheurt met de kleine kinderhandjes.

Geschikt vanaf +/- 1,5 jaar

Bestel “Wat zit er in je buik, mama?”

Bobbi wordt grote broer

Ik ben persoonlijk ontzettend fan van deze boekjes. Simpel, lief, fijn formaat. En leuke tekeningetjes. Onze dochter heeft ook veel Bobbi boekjes versleten. Deze gaat er over dat Bobbi grote broer wordt. In dit boekje is het niet bekend wel geslacht het baby-beertje krijgt wat misschien ook handig kan zijn wanneer je dat zelf ook nog niet weet of misschien niet wil weten.

De verhaaltjes van Bobbi worden altijd geschreven in een fijn lopende rijm, zo ook in dit boekje. Korte zinnen zonder ingewikkelde woorden, erg fijn.

Geschikt vanaf +/- 1,5 jaar

Bestel ‘Bobbi wordt grote broer’

Kleine Pluis

Nijntje kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ook Nijntje krijgt er een broertje of zusje bij, en ze is er helemaal stil van, wat is dat klein! De volgende dag mag ze de hele school trakteren op beschuit met muisjes! Een simpel maar weer herkenbaar verhaal voor de kleintjes om ze een beetje voor te bereiden.

Dit boekje is net zoals de andere Nijntje boeken op rijm geschreven met de prachtige simpele en herkenbare tekeningen. In dit boekje wordt net zoals in het boekje van Bobbi geen geslacht van de baby genoemd.

Geschikt vanaf 1,5 jaar

Bestel  ‘Kleine Pluis’

Kas wordt grote broer

Dit boekje is al voor de iets oudere kindjes met een herkenbaar probleem: ze zijn al die tijd alleen geweest en straks moeten ze ineens van alles delen. Dat kan een hoop boosheid veroorzaken bij zo’n kleintje. Zo kun je kindje er vooraf alvast goed op voorbereiden wat het allemaal precies betekend en hoe je samen kunt zorgen dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt. De illustraties kunnen ook gebruikt worden om te bekijken en bepaalde dingen aan te wijzen en over te praten.

Leuk en leerzaam boek, goede voorbereiding!

Geschikt vanaf 2,5 jaar

Bestel ‘Kas wordt grote broer’

Za-za’s baby broertje

Update jan 2021 – Momenteel niet leverbaar.

Ook dit boekje gaat netzoals die van Kas over het de moeilijkere dingen van een broertje of zusje erbij. In dit geval over het delen van de aandacht wat natuurlijk ineens heel gek is na al die jaren alleen geweest te zijn.

Maar spelen met de baby kan ook leuk zijn! En als de baby naar bed is hebben papa en mama wel tijd om met Za Za te knuffelen en te spelen.

In dit boekje gekke, grappige en vooral vrolijke tekeningen, waar ook grapjes hier en daar in verwerkt zijn.

Geschikt vanaf 2,5 jaar

Bestel ‘Za-Za’s baby broertje’

Welk boekje vond jij leuk om voor te lezen tijdens je zwangerschap aan je kindje om hem voor te bereiden? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.