5 boekjes over naar school gaan

Naar school (of dat nou de peuter of kleuterschool is) gaan kan voor je kindje een spannend moment zijn. Door vooraf al eens boekjes te lezen rondom het thema school kun je misschien al wat spanning weg nemen. Ze krijgen zo al een beter idee wat ze kunnen verwachten.

Een dagje bij de vriendjes

1001004010296072Het is een boek zonder geschreven tekst, maar je kunt zelf veel zien er vertellen over wat er gebeurt. Het is een soort kinderdagverblijf en was bij onze dochter al vanaf een maand of 13 een succes. We hebben hem een aantal keer opnieuw geleend bij de Bibliotheek.

Het is een leuk boek voor wanneer je kindje misschien op latere leeftijd naar het kinderdagverblijf gaat of naar de peuterspeelzaal. Een eerste aanraking met een soort schoolachtige constructie.

Vanaf: 1,5/2jaar

Bestel “Een dagje bij de vriendjes”

Saar gaat naar School

1001004011306688Ook een boekje van Clavis, deze van Pauline Oud. Het gaat om een nieuw kindje die in de klas komt, Saar gaat het kindje helpen. In het boekje worden veel herkenbare onderwerpen bij het naar school gaan behandeld, vooral ook de emoties daar om heen.

Het is ook weer een erg leuk verhaaltje met mooie tekeningen die de emoties (zoals verlegen) goed weergeven.

Vanaf: 2 jaar

Bestel “Saar gaat naar School”

Rik in de Klas

9200000025901079-1Een leuk boekje met een kort verhaaltje over Rik op school. Er zitten ook kaartjes bij (die hier inmiddels bijna allemaal al kwijt zijn, oops) die je kunt gebruiken als memo spel. Ik gebruikte ze om terug te zoeken in het boek. Onze dochter koos dan 1 of 2 kaartjes uit en zij moest goed op letten waar in het boek het voor kwam.

In dit boekje komen verschillende momenten op school aanbod, muziek maken, liedjes zingen en knutselen maar ook (in de broek) plassen, en eten komen aan bod. Aanrader voor peuters. Er is ook nog een zoekboek versie van Rik op School.

Vanaf: 2,5-3 jaar

Bestel “Rik in de klas”

Kleine huppel gaat voor het eerst naar school

1001004000017845Een boekje die vooral in gaat op de angst over het naar school gaan. Het taalgebruik is soms wat ouderwets, maar peuters vinden hem over het algemeen wel erg leuk.  Het gaat er om dat je best een beetje bang mag zijn voor zo’n eerste dag. Gelukkig blijkt al snel dat het eigenlijk heel leuk is

Vanaf: 3 jaar

Bestel “Kleine huppel gaat voor het eerst naar school”

Hoera naar school!

9200000035988724Een boekje wat ook door veel leerkrachten gebruikt wordt. In dit verhaal gaat Dorus voor het eerst naar school, ook hij vind het een beetje spannend maar al snel vind hij het ook ontzettend leuk.

Het is ook een heel herkenbaar boek voor peuters en (bijna) kleuters

Vanaf: 3 jaar

Bestel “Hoera naar school!”

Welke boekjes vonden jullie leuk rondom het thema  “Naar school gaan”?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.